Wettelijk verplichte verzekeringen

Wettelijk verplichte verzekeringen

Nederland is over het algemeen al een verzekeringsland, in tegenstelling tot Amerika of andere Europese landen. Het zit nu eenmaal in onze aard om ons op financieel gebied veilig te voelen als we te maken krijgen met een ongeluk, ziekte of andere tegenslag. In ruil voor een maandelijkse bijdrage kunnen we onszelf hier dus voor verzekeren. Niet om er voor te zorgen dat het nooit gebeurd, maar wel om er voor te zorgen dat ALS het gebeurd we dit niet (te veel) in onze portemonnee voelen.

In Nederland zijn er drie soorten verzekeringen die bij wet verplicht zijn. Dit zijn de zorgverzekering, WA (wettelijke aansprakelijkheid) autoverzekering en de brandverzekering voor een koophuis. Deze verzekeringssoorten zijn verplicht gemaakt om wille van het feit dat niemand de kosten kan dragen.

Zorgverzekering

Voor de zorgverzekering dekt noodzakelijke, op genezing gerichte, zorg. Dit houdt concreet in dat de volgende kosten vergoed worden binnen de basisdekking:
  • Geneeskundige zorg (verloskundigen, medische specialisten en huisartsen)
  • Mondzorg (tandarts)
  • Verpleging, behandeling en opname in een ziekenhuis (tot 365 dagen)
  • Vervoer met ambulance
  • Verblijf in zorghotel
  • Farmaceutische zorg (geneesmiddelen)
  • Hulpmiddelenzorg (hoortoestellen en gebitsprothesen)
Voor de daadwerkelijke omvang van de basisdekking raden we u aan om de polisvoorwaarden door te nemen.

Autoverzekering

De WA autoverzekering is niet alleen verplicht zodat eventuele schade die u berokkend vergoed wordt, maar ook als iemand arbeidsongeschikt raakt door een ongeluk. Het is voor vrijwel iedereen onmogelijk om die kosten te dekken voor de persoon in kwestie. Mocht dit voorvallen, dan zorgt de WA autoverzekering die u heeft afgesloten voor de afhandeling.

Brand verzekering

De verplichte brandverzekering voor een koophuis is in het leven geroepen om de eventuele hypotheekkosten te dekken na een brand. Banken willen nu eenmaal garanties.

GoedkopeVerzekeringOnline.nl

Wij zijn een onafhankelijke vergelijkssite voor de meest gebruikte verzekeringen. We richten ons niet op alle verzekeraars, maar wel op de meest goedkoopste verzekeringen per soort.

Deze website wordt geëxploiteerd door Scito Media B.V. - Copyright 2011 GoedkopeVerzekeringOnline.nl